Loopbaan en mobiliteit

Loopbaan en Mobiliteit

De arbeidsmarkt verandert razendsnel en is continu in beweging. Je bent zelf aan zet om je loopbaan vorm te geven. Dit kan op verschillende manieren. Het is leuk om hiermee bezig te zijn en te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Loopbaanbegeleiding/loopbaanadvies

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, uitdaging of carrièreswitch? Wil je ontdekken wie je bent, je talenten en kwaliteiten nog beter leren kennen en ben je op zoek naar wat jouw drijfveren zijn in je werk? Dan help ik je graag bij je heroriëntatie op de arbeidsmarkt.

 

Wat is loopbaanbegeleiding precies?

Bij loopbaanbegeleiding begin je met het verhelderen van je loopbaanvraag. Op basis daarvan bepalen we de vervolgstappen. Die kunnen bestaan uit losse gesprekken of een maatwerktraject. Je kunt hierbij denken aan een nadere verkenning van wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Hierbij worden capaciteiten-, interessetesten, een persoonlijkheidsvragenlijst en diverse spelvormen gebruikt. De twijfels en belemmeringen die je ervan kunnen weerhouden om in beweging te komen, komen ook aan bod.

Na het vrijblijvende intakegesprek wordt een indicatie gemaakt van het aantal gesprekken en de frequentie daarvan.

Arbeidsmarktbenadering

Wil jij de arbeidsmarkt (opnieuw) verkennen? Wil je weten of jouw profiel daarop aansluit? En heb je handvatten nodig hoe je de arbeidsmarkt het beste kunt benaderen? Dan is het starten van een arbeidsmarktverkenning en –benadering een goed begin.

 

Hoe ziet de arbeidsmarktbenadering eruit?

Bij de arbeidsmarktbenadering kijk je naar de eisen van de arbeidsmarkt en of je zoekrichting hierbij aansluit. Onderdelen van de arbeidsmarktverkenning en -benadering zijn vacatureanalyse, verkennen van opleidingswensen of –noodzaak, netwerken, en het bepalen hoe je jezelf het beste op de markt kunt presenteren.

Na het vrijblijvende intakegesprek wordt een indicatie gemaakt van het aantal gesprekken en de frequentie daarvan.